

**Presents** 

# **TestZone**

India's least priced Test Series platform



# 12 Month Plan

2017-18 All Test Series

@ Just

**₹399/-** 300+ Full Length Tests

- ☑ Brilliant Test Analysis
- **Excellent Content**

**JOIN NOW** 



# **Comprehension Test Question CDSE**

# **Comprehension Test Quiz 69**

Directions: Read the following passage and answer the questions given below it in the context of the passage.

I was very fond of the old soldier in our little town. He had only one leg, having lost the other somewhere in Assam in 1942. He used to tell me about his adventures. He told me that he had run away from home to join the army. He had experienced his first battle in the Libyan desert. Out of his dozens of war stories, the one I liked best was the one of his escape from a Japanese prison-of-war camp in Burma. He told me again and again how he walked two hundred miles in two weeks. On the way he was bitten on the toe by a poisonous snake and he had to cut off part of the toe in order to survive. But by the time he got to an Indian camp the wound had turned septic and the leg had to be amputated. He is, however, quite contented with his lot.

#### 1. The author was very fond of the old soldier because

- A. he had lost one of his legs in war
- B. he used to tell the author about his adventures
- C. he was contented with his lot
- D. he had been to many countries

### 2. Why did the old soldier repeatedly tell that he walked two hundred miles?

- A. He ran way from home to join the army
- B. He had to cross the Libyan desert
- C. He had to escape from a prison-of-war camp
- D. He was a strong soldier

### 3. The story of the old soldier that the author liked most was that about

- A. his running away from home to join the army
- B. his first battle in the Libyan desert
- C. the loss of his leg in Assam
- D. his escape from a Japanese prison-of-war camp

#### 4. The old soldier, according to the author, was

- A. unhappy about his life
- B. satisfied with his lot
- C. angry about his late
- D. disgusted with his misfortune

# 5. The soldier's leg had to be amputated because

- A. he had walked two hundred miles in two weeks
- B. he was wounded in war
- C. the wounded toe turned septic
- D. he was shot in the leg while escaping from the Japanese camp



#### **Correct Answers:**

1	2	3	4	5
С	D	D	В	С

# **Explanations:**

- **1.** He was contented with his lot.
- **2.** He was a strong soldier.
- **3.** His escape from a Japanese prison-of-war camp.
- 4. Satisfied with his lot.
- **5.** The wounded toe turned septic.





प्रस्तुत करते हैं

# **TestZone**

भारत की सबसे किफायती टेस्ट सीरीज़



# 12 Month Plan

2017-18 All Test Series

@ Just

₹**399/-** 300+ फुल लेन्थ टेस्ट

- ं श्रेष्ठ विश्लेषण
- ☐ उत्कृष्ट विषय सामग्री☐ बेजोड़ व्याख्या

अभी जुड़ें





